MiniGP WORLD SERIES

FIM i Dorna Sports sa zadovoljstvom najavljuju novu platformu na Putu do MotoGP-a: FIM MiniGP World Series. Objedinjavajući i standardizirajući MiniGP natjecanja iz cijelog svijeta pod istim kišobranom, serija ima za cilj stvoriti jednaku platformu za mlade vozače širom svijeta - i povećati njihovu vještinu i priliku na putu prema MotoGP-u ™.

 

Svjetska serija FIM MiniGP sastojat će se od MiniGP natjecanja koja organizira jedan ili više FMN-ova ili CONU-ova širom svijeta koji se prijave za dio nove inicijative, pri čemu će se svako natjecanje u seriji pridržavati istog skupa sportskih i tehničkih propisa kako bi za standardizaciju konkurencije. MiniGP kupovi ili natjecanja koja žele biti uključeni u novu seriju - i time steći status Put do MotoGP-a - mogu biti ili nacionalne prirode ili predstavljati veće zemljopisno područje na regionalnoj ili kontinentalnoj razini.

 

Utrke se moraju odvijati na karting stazama koje udovoljavaju minimalnim standardima postavljenim od strane FIM-a ili nacionalne federacije u pitanju, koji će također odlučiti o minimalnoj duljini kruga. Vozači moraju biti stari između 10 i 14 godina, natječući se na jednakim strojevima Ohvale GP-0 160. Službeni dobavljač pojedinačnih guma za sve FIM MiniGP svjetske serije bit će Pirelli, sa standardnom dodjelom guma koja se daje po događaju.

U kalendar moraju biti uključena najmanje četiri natjecanja koja se sastoje od najmanje osam utrka, s minimalnim brojem od 15 stalnih vozača u svakom natjecanju. Prvo natjecanje mora se održati do srpnja 2021. godine, a završno događanje u sezoni trebalo bi se održati najkasnije do 17. listopada. Na kraju sezone, najuspješnijim natjecateljima pružit će se nevjerojatne prilike.

 

Prvak svakog nacionalnog, regionalnog ili kontinentalnog MiniGP kupa dobit će priliku sudjelovati u svjetskom finalu, koje će se održati tijekom tjedna koji vodi do završnog MotoGP ™ događaja u sezoni. Pobjednik Svjetskog finala osigurat će mjesto u jednom od programa Put do MotoGP ™-a, ovisno o dobi i lokaciji / nacionalnosti, na sljedećoj stepenici njihove karijerne ljestvice.

Najbolji vozači iz svakog nacionalnog ili kontinentalnog MiniGP kupa također će imati - ovisno o njihovoj dobi i mjestu - izravni pristup Idemitsu Asia Talent Cup izboru ili dostupnost ulaska u Honda British Talent Cup, Northern Talent Cup ili European Talent Cup .

 

Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor Dorna Sportsa: „Put do MotoGP-a vrlo nam je važan i vrlo sam ponosan što vidim još jednu inicijativu dodanu našem portfelju za promicanje talenata, u partnerstvu s FIM-om. Svjetska serija FIM MiniGP igrat će važnu ulogu u standardizaciji natjecanja za mlade vozače širom svijeta, pomažući njihovom talentu da zasjaju na jednakim uvjetima i stvarajući više prilika nego ikad prije. Oduševljeni smo što surađujemo na ovom novom projektu i vidimo kako postaje stvarnost, a jedva čekamo vidjeti talent koji iz serije proizlazi u budućnosti. Svjetska serija FIM MiniGP savršena je odskočna daska za mlade vozače koji tek započinju svoj put do MotoGP-a i ne samo da će nam pomoći da otkrijemo MotoGP talent budućnosti, već i povećati širinu MotoGP-ove obožavatelje i broj mladih sportaša koji se bave moto utrkama. "

 

Valerio da Lio, izvršni direktor OHVALE-a: „To je ostvarenje sna! Ponosni smo što smo dio projekta FIM MiniGP World Series. Ovo je važan korak u rastu motociklizma na međunarodnoj razini. Već dugi niz godina Ohvale stvara solidnu osnovu za rast novih nadarenih vozača na međunarodnoj razini i zahvaljujući sudjelovanju svoje prodajne mreže i nacionalnih federacija. Ohvale je proširio novu filozofiju za mlade motocikliste: jednake bicikle za sve i zatvorene motore, jer je razlika ta koja je vozač. Zahvaljujemo FIM-u i Dorni što su odabrali OHVALE za novu FIM MiniGP svjetsku seriju. "

 

Jorge Viegas, predsjednik FIM-a: "Svjetska serija FIM MiniGP-a prvi je korak za svu malu djecu na njihovom putu da ostvare svoj san i dođu do FIM-ovog svjetskog prvenstva! Ovo je polazna točka koja je nedostajala na putu do MotoGP-a "koji će omogućiti svakom talentiranom vozaču da zakorači na" podij ", s izuzetno niskim budžetom. Također, ova inicijativa FIM / Dorna stavlja Nacionalne federacije u prvi plan sustava, jer je na njima da u potpunosti organiziraju nacionalnu i odabrati ručno najbolje od svake zemlje koja će biti prisutna na svjetskom finalu u Valenciji. Dorna i FIM rade na ovom projektu već nekoliko godina; on sada postaje stvarnost i želio bih zahvalite našem promotoru i dajte dodatni poticaj svim našim pridruženim savezima. " 

 

FIM Communications & DORNA

 

Za službenu objavu za novinare o FIM MiniGP Seriji - kliknite - OVDJE